4 Жовтня 2020
Новини

Шторм у Франції: 18 людей зникли безвісти

Шторм у Франції: 18 людей зникли безвісти

У Франції через масштабний шторм Алекс кількість зниклих безвісти 4 жовтня зросла до 18.

Деякі будинки змило водою, дороги та мости зруйновані. 

У регіоні Приморські Альпи, де трапилась негода, працюють понад тисяча рятувальників. Крім того, для ліквідації наслідків шторму залучили військових. Про це повідомляє BFMTV.

Через руйнування мостів 12 населених пунктів залишились "відрізаними від світу". Медикаменти і продукти туди доставляють гелікоптерами. Також місцезнаходження 18 людей наразі невідоме. У пожежній службі зазначили, що пошуки тривають, рятувальники досліджують райони, до яких не могли дістатись раніше.

Шторм Алекс охопив узбережжя 1 жовтня. Ситуацію ускладнило те, що у Франції тоді дощило. У суботу 3 жовтня кількість опадів зменшилась. Проте метеорологи попереджають про загрозу підвищення рівня води.

Особливо постраждали Бретань на північному заході і Лазурний берег на південному сході. У селах в долині Везюбі та Роя потужні потоки змили будинки та зруйнували деякі дороги та мости. Більшість будинків у Приморських Альпах були знеструмлені. За інформацією енергетичної компанії Enedis, близько 13 з половиною тисяч її клієнтів залишились без світла. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: франція, Надзвичайні події
В тему