26 Вересня 2020
Новини

В авіакатастрофі вижив тільки один: що кажуть лікарі

В авіакатастрофі вижив тільки один: що кажуть лікарі

Стало відомо, в якому стані зараз знаходиться курсант з Харківської області, який вижив в авіакатастрофі Ан-26.

Про це повідомили у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, - пише "vgorode".

"Вчора доставили курсанта з множинними забоями та струсом головного мозку, був поміщений в реанімацію. Сьогодні перевели до відділення, стан середньої тяжкості, з шокового стану вивели і він контактує з батьками і лікарями, може спілкуватися зі слідством", - розповіли в в Військово медичному клінічному центрі Північного регіону.

Курсанта В'ячеслава Золочівського можуть виписати вже на наступному тижні.

"Загрози життю немає, ліків вистачає. Стан його стабільний ... Думаю, в найближчі дні, на наступному тижні вже ставити питання про виписку з наступною відпусткою за станом здоров'я", - розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харківського військового госпіталю ) Едуард Хорошун, повідомляє "Інтерфакс".

"Він живий. Все-таки він якось стрибнув, зміг вижити. Вчора він подзвонив о 4 годині, сказав:" Мама, польоти будуть з 6 до 9 вечора ". Він був дуже задоволений, щасливий, він чекав цих польотів. Я побачила інформацію, що сталася катастрофа. І ще коли прочитала, що це були літні вчення, тим більше курсантів з Кожедуба, я не знала, що мені робити. Я боялася, що мого сина теж немає ", - розповіла Ірина Золочівська, мама живого курсанта .

Нагадаємо, в авіакатастрофі АН-26 під Харковом загинули 25 осіб, знайшли двох живих. Вранці 26 вересня один з двох, що вижили, курсант з Львівської області, помер у "невідкладній": У нього було 90% опіків тіла.

Перед падінням літака його командир повідомляв про проблеми з двигуном. Пізніше про це розповів і голова ХОДА.

"Перший сигнал про катастрофу було отримано о 20:45, - розповів Олексій Кучер. - З тієї, інформації, що я отримав, було повідомлення від пілота, що відмовив лівий двигун. Але в навчаннях спеціально відключають один з моторів, щоб орієнтуватися. Для досвідченого льотчика це некритична ситуація. Що сталося потім - незрозуміло, це встановить слідство. Досвідчений льотчик міг посадити літак. Там був досвідчений льотчик ".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, харків, Надзвичайні події
В тему