0 0000
Новини

Доцент ЛНТУ видавав себе за біженця з Донбасу

Доцент ЛНТУ видавав себе за біженця з Донбасу

Кандидат технічних наук, доцент ЛНТУ був засуджений за те, що підробив собі документи про статус переселенця із зони бойових дій на Донбасі, щоб отримати пільги і соціальні виплати.


Про це йдеться в рішенні Володимир-Волинського міського суду.
Чоловік був звинувачений у скоєнні кримінального злочину в 1 і 2 частинах статті 190 (шахрайство), а також по 1 і 3 частинах статті 358 КК (підробка документів). Підсудним виявився доцент кафедри «Комп'ютерна інженерія» ЛНТУ, який проживає в Луцьку з 2012 року.
З'ясувалося, що чоловік не був переселенцем із зони бойових дій, а також не підпадає під статус внутрішньо переміщеної особи, у листопаді 2014 року звернувся в управління соціального захисту населення для отримання адресної допомоги, як біженцю з Донбасу, за рахунок чого покривав витрати за житлово-комунальні послуги.
При цьому доцент ЛНТУ надав підроблені документи. Більш того, чоловік вказав, що у нього немає місця постійного проживання на території Луцька, однак це виявилося не правдою, так як ще в 2014 році він отримав приватну власність за заповітом.
За період з 25 листопада 2014 року по 30 червня 2016 чоловік отримав допомогу в розмірі понад 14 тисяч гривень.
Його запідозрили у махінаціях і викрили. Афериста визнали винним у шахрайстві і підробці документів, і засудили до штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему