18 Серпня 2020
Новини

«Армія Білорусі в повній бойовій готовності», - Лукашенко

«Армія Білорусі в повній бойовій готовності», - Лукашенко
Олександр Лукашенко заявив про загрозу на західному кордоні, тому підрозділи армії приведено у повну бойову готовність.

Про армію Лукашенко сказав на нараді з членами Ради безпеки Білорусі, - пише Громадське. Каже, що так країна відреагувала на заяви лідерів західних країн, деякі з яких «навіть не знають, де Білорусь розташована і що там відбувається».

« ... І слава богу, що ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах нашого кордону, привели їх у повну бойову готовність», — заявив Лукашенко.

Також він підтвердив, що окремі підрозділи спецпризначенців залучати до розгонів мирних акцій протесту.

«Ну, така певна частина нашого населення. Вона не те що не розуміє, вона робить це спеціально», — каже він.

Відреагував на такі заяви про повну бойову готовність армії генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Перед цим телефоном він поговорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою, яка є західним сусідом Білорусі.

Генсек наголосив Лукашенку, що Мінськ має продемонструвати повну повагу до основних правил. Запевнив, що НАТО не загрожує Білорусі і не нарощує свої сили на її кордонах.

Але водночас додав, що Альянс готовий захищати всіх своїх союзників і залишається пильним. 

Що раніше Лукашенко говорив про НАТО

16 серпня Лукашенко влаштував мітинг у Мінську на свою підтримку (на який по класиці звозили бюджетників), де наговорив купу гучної дурниці, про танки НАТО біля кордонів, втручання Заходу, про те, що нібито повторні вибори президента зруйнують Білорусь і так далі. 

«НАТОвські війська лязгають гусеницями, йде нарощування військової сили на західних кордонах нашої країни. Литва, Латвія, Польща та, на жаль, наша рідна Україна, її керівництво, наказують нам провести нові вибори», — заявив Лукашенко.

«Нам не потрібні заморські уряди, нам потрібно своє керівництво. Нам пропонують нову владу, нам пропонують солдатів НАТО — чорношкірих, жовторотих і білявих. Нас хочуть одягнути в лапті та поганяти батогами», — каже політик.

Цікаво, що до виборів в іноземному втручанні Лукашенко звинувачував і Росію, але коли ситуація в країні загострилася, він кардинально змінив свою думку і тепер просить від неї підтримки. Лукашенко декілька разів дзвонив Володимиру Путіну, аби отримати «гарантії безпеки». Також видав Москві затриманих російських найманців, екстрадиції яких просила Україна, бо вони воювали на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: олександр лукашенко, акція протесту, білорусь, вибори
В тему