13 Серпня 2020
Новини

В Україні почався прийом заяв на вступ до вишів

В Україні почався прийом заяв на вступ до вишів

Навчальні заклади України розпочали прийом електронних заяв від абітурієнтів.

Триватиме прийом заяв та документів на вступ до 16 серпня. Про це інформує Суспільне.

 При цьому ті виші, для вступу до яких необхідна співбесіда, проводитимуть їх з 16-го по 18 серпня.

Як нагадали у Міністерстві освіти і науки України, подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети. Вступники можуть подати до 5 заяв на бюджет у будь-який виш без обмеження щодо кількості спеціальностей, на які вони подаються до 18:00 22 серпня. Кількість поданих заяв на контракт не обмежується і їх почали приймати ще 5 серпня.

У кожній заяві, яку вступник подає на бюджет, він обов’язково встановлює її пріоритетність – від 1 до 5, де 1 – це найвища пріоритетність, а 5 – відповідно, найнижча. Встановлення пріоритетності є важливим кроком, адже її зміна після подання заяви є неможливою.

Перед поданням заяв вступники можуть оцінити свої шанси отримати бюджетне місце на конкретну спеціальність, скориставшись інформацією про прохідні бали минулих років на поточну конкурсну пропозицію. У МОН зазначии, що кардинально вони не змінюються, лише можуть зростати на топові спеціальності.

Слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть після початку подання заяв на сайті вступної кампанії. Планується, що інформація оновлюватиметься щодоби.

"Важливо пам'ятати, що після подання першої заяви внести будь-які зміни до електронного кабінету буде вже неможливо. Тому краще пересвідчитись ще раз, що всі дані підвантажені у е-кабінет коректно. Зміна середнього бала після подання першої заяви можлива лише шляхом звернення вступника до закладу освіти, де була зареєстрована перша заява", — підкреслили в міністерстві.

Також у МОН опублікували дві відеоінструкції для подання заяв і попросили абітурієнтів бути максимально уважними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: навчання
В тему