8 Серпня 2020
Новини

«Прослушка» в квартирі українського журналіста: що каже поліція

«Прослушка» в квартирі українського журналіста: що каже поліція
Правоохоронці не знайшли «прослушки» у квартирі журналіста Михайла Ткача, але виявили пошкодження на стелі.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

Після повідомлення Ткача про можливу «прослушку» на стелі його квартири правоохоронці приїхали на виклик й оглянули квартиру. Кажуть, жодних технічних засобів там не виявили. 

Але під час перевірки повідомлення поліцейські виявили на стелі у квартирі пошкодження. Також співробітники поліції оглянули дах будівлі: жодних пошкоджень або технічних засобів там не виявили.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Зараз триває досудове розслідування, у межах якого встановлять всі обставини події. Аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій, правоохоронці запланували ще повторний огляд і судові експертизи. 

Як написала головна редакторка «Схем» Наталя Седлецька, прослуховувальний апарат у квартирі її колеги, ймовірно, був встановлений через отвір на горищі, оскільки він живе на останньому поверсі будинку.

Вона наголошує, що поліцейські провели лише зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали, а «глибше» не шукали.

«Ми просили поліцію забезпечити охорону приміщення (горища), в яке можна легко потрапити і знищити речові докази. Це б допомогло нам зберегти їх допоки поліція знову не повернеться. Але нам сказали далі звертатись вже у райвідділок, і там запитувати, чи за нашою заявою розпочали кримінальне провадження, чи призначили слідчого у справі, тощо», — додала Седлецька.

Додає, що команда програми залишається на місці, щоб самотужки стежити за місцем події та збереженням можливих доказів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: квартира, журналісти, змі, поліція, київ
В тему

Останні матеріали