6 Серпня 2020
Новини

Вибух у Лівані: 30 українців просять про грошову допомогу

Вибух у Лівані: 30 українців просять про грошову допомогу

У Бейруті до посольства України в Ліванській Республіці звернулися 30 українців з проханням про невелику фінансову підтримку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Станом на 9:00 6 серпня загиблих чи постраждалих громадян України від цього вибуху в Лівані немає", - сказав Кулеба.

Він повідомив, що до українського посольства в Бейруті звернулося три українських сім'ї з повідомленням щодо значного пошкодження їхніх помешкань внаслідок вибуху.

"Одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження, яких вона зазнала", - уточнив глава МЗС.

Міністр додав, що посольство опікується долею цих громадян.

"Ми надаватимемо їм необхідну підтримку, в тому числі, є запит від 30 осіб на отримання невеликої грошової допомоги. Зараз працюємо над вирішенням цього питання так само", - сказав Кулеба.

Окремо міністр звернув увагу на інформацію ЗМІ, що на двох вантажних суднах, які прибули до порту Бейрута, перебували громадяни України.

"Але наразі ця інформація не підтверджується. За нашою інформацією – екіпаж цих кораблів складався виключно з іноземців", - заявив Кулеба.

Також міністр зазначив, що українська громада в Лівані налічує 5 тисяч осіб.

Нагадаємо, ввечері 4 серпня у порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух. Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення. Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, Світ, допомога
В тему

Останні матеріали