17 Липня 2020
Новини

В Окружному адмінсуді Києва проводять обшуки: очільнику вручили підозру

В Окружному адмінсуді Києва проводять обшуки: очільнику вручили підозру

НАБУ проводить обшуки в Окружному адмінсуді Києва.

Слідчі дії стосуються розслідування справ Майдану. Про обшуки в приміщенні ОАСК повідомила пресслужба самого суду.

Згодом журналіст Юрій Бутусов повідомив, що очільнику суду Павлу Вовку вручили підозру.

"Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи – на підставі ухвали суду. Цього разу це Ленінський районного суду міста Кіровограда", – повідомили в Окружному адмінсуді Києва.

Суд звинувачує правоохоронні органи в спробах його "дискредитувати". В ОАСК наголошують, що починаючи з 2015 року, це вже далеко не перша така спроба.

"Звертаємо увагу відвідувачів на те, що Окружний адміністративний суд міста Києва продовжує роботу у звичайному режимі", – наголосили в суді.

Головний редактор видання Цензор.net Юрій Бутусов також повідомив про те, що НАБУ вручило підозри одразу деільком працівникаам суду:

  • Павлу Вовку – голові ОАСК;
  • Євгену Аблову – заступнику голови ОАСК;
  • 5 суддя Окружного адмінсуду Києва.

"Це просто безпрецедентно. Вони не будуть затримані на місці, оскільки є спецсуб'єктів, але таке рішення може схвалити Антикорупційний суд", – розповів журналіст.

За словами Юрія Бутусова, суддям інкримінують створення злочинного угруповання й захоплення влади. Підставою стали записи з кабінету Вовка, де він розповідав, як через рішення суду планує тиснути на різні органи влади.

"ОАСК під керівництвом Вовка давно перетворився на біржу. Тому дії НАБУ в цьому випадку заслуговують максимальної підтримки", – переконує журналіст.

Інформацію про проведення обшуків уже підтвердили й у Національному антикорупційному бюро України. Там зазначили, що шукають документи, які можуть бути важливими для слідства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, суд, обшуки
В тему