15 Липня 2020
Новини

Затримали перевертнів в погонах, які шантажували наркоманів

Затримали перевертнів в погонах, які шантажували наркоманів

Правоохоронці викрили злочинну групу з 6 поліцейських та однієї цивільної особи у Харківській області. Поліцейські затримували наркоманів та вимагали у їхніх родичів хабарі за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Вони вже відсторонені від займаних посад та перебувають під вартою, - повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Як стало відомо, підозрювані затримували наркозалежних, коли ті забирали наркотики із "закладок". Далі вони вимагали у них кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності. Гроші мали приносити родичі затриманих, а самих наркоманів не оформлювали належним чином. Гроші у рідних забирали спільники – цивільні особи і передавали їх правоохоронцям.

Ціна за "свободу" одного наркозалежного складала від 500 до 100 доларів США.

За час роботи такої схеми поліцейські встигли заробити понад 150 тисяч гривень. Під час попереднього розслідування було задокументовано 5 фактів отримання хабарів – повідомили у прокуратура.

Шести поліцейським та одному цивільному вже вручили підозри. Правоохоронці відсторонені від займаних посад і перебувають під вартою. Їх цивільний спільник перебуває під домашнім арештом.

Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу ще двом правоохоронцям.

Якщо вину правоохоронців доведуть, їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, поліція, наркотики, кримінал, Україна
В тему