30 Червня 2020
Новини

«Вали в Україну»: як поляки гонять волинянина-футболіста з Польщі

«Вали в Україну»: як поляки гонять волинянина-футболіста з Польщі

Півзахисник "Ягеллонії" Тарас Романчук продовжує отримувати образи зі сторони вболівальників у чемпіонаті Польщі. У 2018 році футболіст змінив українське громадянство на польське.

Черговий інцидент стався під час матчу 33 туру чемпіонату Польщі між "Ягеллонією" та "Лехією", пише Onet Sport.

Один з відвідувачів VIP-ложі крикнув колишньому українцю образливу фразу.

Ти – не поляк. Вали в Україну, – крикнув фанат.

Можливо, що ображають було і більше на матчі, але чутно їх не було.

Романчук після такої заяви підійшов до ложі і спробував з'ясувати ситуацію, але замість цього почув нові образи.

Справу передано в поліцію. Порушника вже впізнали, справа розслідується.

Покарання агресивного вболівальника, швидше за все, ляже на плечі компанії, яка запросила його на матч. Його представники зустрінуться з представниками стадіону.

Це вже далеко не перший схожий випадок у сторону Тараса Романчука. У лютому 2019 року, коли команда Романчука грати проти "Вісли" футболіста назвали "бандерівцем". Гравець "Вісли" Домінік Фурман спочатку заперечував такі слова, але потім обидва гравці виступили зі спільною заявою.

Тарас Романчук народився в Ковелі Волинської області. Грав за молодіжні команди "Ковель" та BRW-ВІК. Із 2013 року грає у Польщі. У сезоні 2013/14 виступав за "Легіоновію".

А у 2014 році перейшов у "Ягеллонію". У березні 2018 року футболіст змінив українське громадянство на польське та вже встиг дебютувати у складі національної команди у матчі проти Південної Кореї. Це поки його єдиний матч за збірну Польщі.

У сезоні 2014/15 став бронзовим призером чемпіонату Польщі, а у 2016/17 роках здобув срібні нагороди чемпіонату. Найкращий гравець першого кола чемпіонату Польщі 2018/19 за даними InStat.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: футбол, польща, Волинь, Україна
В тему