3 Червня 2020
Новини

Анатолій Цьось повідомив про долю спеціальностей «Кібербезпека» і «Державна безпека» у СНУ

Анатолій Цьось повідомив про долю спеціальностей «Кібербезпека» і «Державна безпека» у СНУ

У СНУ імені Лесі Українки студенти висловили незгоду з тим, що ліквідували кафедру національної безпеки.

Звернення в мережі фейсбук опублікував студент вишу Влад Крижук: «Студенти факультету спеціальностей “Державна безпека” та “Кібербезпека” написали звернення на ім’я ректора СНУ, в якому вимагають зупинити рішення Вченої ради університету про ліквідацію кафедри національної безпеки».

Журналісти видання Волинь infa з приводу цієї ситуації звернулися за коментарем до ректора університету Анатолія Цьося.

«Найперше, що всім треба розуміти, це те, що немає вічних спеціальностей та структури.

Наявність тих чи інших факультетів та кафедр залежить від їх розвитку, відповідно до цього структура університету завжди змінювалася і буде змінюватися. Результати акредитації показали, що стосовно спеціальності «Кібербезпека» необхідно проводити певні зміни для того, щоб значно поліпшити якість підготовки за цією спеціальністю.

Ця спеціальність є технічною, а отже, вона має бути там, де акумулюються основні фахівці для цієї спеціальності, а це факультет інформаційних технологій та математики. Рішенням вченої ради там створена кафедра кібербезпеки та математичного забезпечення інформаційних технологій, де працюватимуть висококваліфіковані фахівці в галузі кібербезпеки.

Ті викладачі, які відповідають вимогам, із попередньої кафедри будуть запрошені на нову кафедру.

Друга спеціальність, яка була на цій кафедрі, – це державна безпека. Буде проведений внутрішній аудит цієї спеціальності, а також усіх інших, які будуть проходити акредитацію цього і наступного року.

Ми повинні чітко розуміти, які в нас є фахівці, в чому ми повинні допомогти кафедрі, а де кафедра не спроможна проходити акредитацію на належному рівні. Ми маємо надавати якісні освітні послуги, і це об’єктивна реальність», – наголосив Анатолій Цьось.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, сну ім.лесі українки, освіта
В тему