2 Червня 2020
Новини

Чому на окрузі померлого нардепа не призначають виборів

Чому на окрузі померлого нардепа не призначають виборів

У ЦВК поки не отримала офіційного підтвердження щодо смерті народного депутата Валерія Давиденка.

Про це голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко сказав під час засідання комісії.

За словами Діденка, у зв'язку з цим комісія не може розглядати питання про призначення проміжних виборів в 208-му окрузі Чернігівської області.

«Станом на даний момент в Центральну виборчу комісію не надходило жодного документу, яким би засвідчував факт дострокового припинення повноважень народного депутата, тому на даний момент часу в Центральній виборчій комісії відсутні юридичні підстави для розгляду цього питання», - сказав він.

За словами Діденка, зараз у бюджеті не передбачено коштів на проведення проміжних виборів.

«Після останніх змін до закону про державний бюджет України в державному бюджеті на 2020 рік відсутнє фінансування на проведення проміжних виборів. Тому питання призначення проміжних виборів в 208-му окрузі має вирішуватися комплексно з питанням фінансування цих виборів», - сказав він.

Нагадаємо, що в суботу, 23 травня, близько 20 години вечора народний депутат Валерій Давиденко був знайдений мертвим у своєму офісі в центрі Києва.

МВС розглядає самогубство як попередню версію смерті Давиденка, поруч з тілом правоохоронці знайшли пістолет. Соратники депутата не вірять в цю версію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернігів, депутати, смерть, вибори
В тему

Останні матеріали