28 Травня 2020
Новини

Воював і за бойовиків, і за ЗСУ: в Маріуполі судили чоловіка

Воював і за бойовиків, і за ЗСУ: в Маріуполі судили чоловіка

Чоловіка, який майже рік воював на боці бойовиків, а потім провів рік у лавах ЗСУ, засудили до 6,6 років позбавлення волі.

Таке рішення ухвалив Орджонікідзевський райсуд Маріуполя, - інформують в Офісі генпрокурора.

"У липні 2014 року уродженець м. Кривий Ріг за власним бажанням вступив до лав одного з незаконних збройних формувань РФ та до квітня 2015 року воював проти військових підрозділів ЗСУ на території Донецької та Луганської областей, зокрема в районі міст Міусинськ, Дебальцеве, Фащівка та у Старобешівському районі.

Навесні 2016 року чоловік, змінивши свої політичні уподобання і намагаючись спокутувати свою провину, звільнився з лав НЗФ, вступив до складу одного з підрозділів ЗСУ та упродовж 1 року брав участь у збройних протистояннях з колишніми "побратимами", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що суд врахував ці обставини та щире каяття чоловіка і активне сприяння у розкритті злочину під час призначення покарання і засудив чоловіка до 6 років та 6 місяців позбавлення волі.

При цьому санкція статті (ч. 1 ст. 258-3 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, війна на сході україни, суд
В тему

Останні матеріали