25 Травня 2020
Новини

У Київській області з 26 травня послаблять карантин

У Київській області з 26 травня послаблять карантин

На Київщині з 26 травня дозволять роботу дитсадків, готелів, спортивні змагання, а також почне працювати міський, міжміський та обласний транспорт. 

Про це розповів т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін на брифінгу 25 травня, - пише "Українська правда".

"Радий повідомити вам – з 26 травня у Київській області карантин пом’якшуємо", - зазначив Володін.

За його словами, при чіткому дотриманні вимог дозволять регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському та внутрішньо обласному сполученні. Зокрема, кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння, перед початком зміни салони потрібно дезінфікувати, а водії мають проходити температурний скринінг. Відстань між пасажирами та водієм має становити не менше метра або має бути захисний екран, крім того усі мають бути в масках.

Також можуть розпочати роботу дитячі садки за умови дотримання протиепідемічних заходів, і готелі.

Можуть проводитися спортивні заходи без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ.  

Релігійні заходи можливі за умови перебування у приміщені одної особа на 10 метрів і температурного скринінгу на вході. Крім того всі мають бути в масках, і має бути облаштоване місце дезінфекції рук.  

При цьому Володін наголосив, що жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.

У Київській області станом на 25 травня підтверджено 1437 випадків захворювання на коронавірус (у т.ч. 116 дітей та 247 медпрацівників (за весь період). Нових випадків за останню добу – 18.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему