12 Травня 2020
Новини

«Сплатити обіцяні до 300% надбавки не вийде», – Зеленський про виплати медикам

«Сплатити обіцяні до 300% надбавки не вийде», – Зеленський про виплати медикам

Президент України провів нараду з приводу виплат надбавок медикам в умовах пандемії коронавірусу.

У ході обговорення учасники дійшли висновку, що причиною проблем є бюрократичні моменти, які наразі унеможливлюють виконання цієї обіцянки влади. Крім Зеленського, участь в обговоренні взяли прем'єр Денис Шмигаль, глава МОЗ Максим Степанов, керівник ОПУ Андрій Єрмак і радник президента Сергій Трофімов. Про це повідомляють в ОПУ.

У ході обговорення сторони відзначили, що виникла юридична колізія щодо виплати надбавок за березень. Мовляв, багато регіонів керувалися наказом Мінсоцполітики ще від 2003 року, за яким надбавки нараховувалися за погодинну роботу.

Разом з тим виплати за квітень відбувалися за іншою формулою – через договір з Нацспілкою здоров'я України. Для цього медзаклади теж мають укласти з нею договори.

Відсоток укладених договорів за всіма чотирма категоріями нині невисокий. А без цього сплатити обіцяні до 300% надбавки не вийде. Хоча лікарі на передовій їх заслужили як ніколи, – заявив Володимир Зеленський.

Відтак президент доручив Максиму Степанову обговорити з усіма керівниками областей можливі перешкоди, які виникли через доплати лікарям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, медицина, гроші, коронавірус
В тему

Останні матеріали