8 Травня 2020
Новини

Грузія відкликала свого посла з Києва через Саакашвілі

Грузія відкликала свого посла з Києва  через Саакашвілі

Влада Грузія прийняла рішення відкликати на певний час свого посла з України. Таке рішення було прийнято у зв’язку з призначенням  Міхеїла Саакашвілі на посаду очільника Виконавчого комітету реформ.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на  заяву міністра закордонних справ Грузії Давида Залкаліані.

За його словами, Грузія не розглядає питання про розрив дипломатичних відносин з Україною або перегляд стратегічного партнерства, але призначення особи, засудженого і розшукуваного грузинської судовою системою з боку стратегічного партнера, викликає питання.

"Зниження посади, запропонованої Саакашвілі і призначення його головою виконкому Національної ради реформ, свідчить про скептичне ставлення українського політичного спектра, його особистості. У той же час, на наш погляд, позиція Грузії як стратегічного партнера України була врахована.

Проте, призначення людини, засудженої і розшукуваної грузинською судовою системою стратегічним партнером, ставить питання про рішення запросити пана Теймураза Шарашенідзе, надзвичайного і повноважного Посла Грузії в Україні, для консультацій в Тбілісі.

 Це крок в дипломатичній практиці, який в цьому випадку вказує на це певні проблеми в стосунках, і необхідні подальші кроки, щоб проконсультуватися з послом", - сказав міністр закордонних справ.

Президент України Володимир Зеленський увечері 7 травня призначив експрезидента Грузії та керівника Одеської області  Міхеіла Саакашвілі головою виконавчого комітету реформ. Перемовини Міхеіла Саакашвілі з депутатами тривали кілька тижнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, грузія, міхеїл саакашвілі, володимир зеленський
В тему