14 Квітня 2020
Новини

Кого призначили новим керівником Чорнобильської зони

Кого призначили новим керівником Чорнобильської зони

Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження призначили Сергія Калашника.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав 13 квітня, - пише ТСН.

"Призначити Калашника Сергія Васильовича головою Державного агентства України з управління зоною відчуження від дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків терміном на п’ять років із оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування терміном на три місяці", - йдеться у документі.

Зазначимо, Калашник від березня 2019 року виконував обов'язки генерального директора Чорнобильської АЕС. Раніше працював заступником керівника проєкту з будівництва нового безпечного конфайнмента в спільному підприємстві НОВАРКА (компанії VINCI CGP/ BOUYGUES).

Нагадаємо, 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Станом на 14 квітня пожежа у Чорнобильській зоні триває вже десятий день поспіль і вона стає все більш масштабною та загрозливою, оскілки вогонь вже впритул підібрався до сховища радіаційних відходів "Підлісний", що поряд із ЧАЕС. 

Журналісти, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, чорнобиль, чаес
В тему

Останні матеріали