1 Квітня 2020
Новини

На Тернопільщині коронавірусом інфікувалися 32 медики

На Тернопільщині коронавірусом інфікувалися 32 медики

У Монастириському районі Тернопільської області виявили 77 випадків коронавірусу.

З них 32 – це медичний персонал, серед яких COVID-19 виявили у 10 лікарів.

Заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь у фейсбуці повідомив, що у районі інфіковано 5 дітей, 2 держслужбовці, 2 поліцейські, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 вчитель, 1 рятівник НС, 1 голова ОТГ.

Коронавірус зафіксували у таких селах Монастириського району;

  • Швейків – 9,
  • Ковалівка – 7 (1 летальний),
  • Горішня Слобідка – 4,
  • Долішня Слобідка – 2,
  • Бертники – 2,
  • Григорів – 2,
  • Чехів, Гончарівка, Коржова, Криниця, Велеснів, Доброводи, Дубенка – по 1.

Раніше в ефірі програми "Про головне" на 24 каналі Дронь розповів, що імовірно, першопричиною зараження медичних працівників став той випадок, коли зробили тест медсестрі, яка першою була госпіталізована 17 березня.

Втім, він показав, що в неї був грип типу А. Після того, як її стан погіршився, жінку перевели на штучну вентиляцію легень, а вже потім зробили повторний тест, який показав, що в неї COVID-19.

Він зазначив, що в цей період, між двома тестами, з нею були в контакті як лікарі, так і медсестри. Тож, можливо, це і є головним джерелом захворювання лікарів.

Також він повідомив, що серед медиків, які хворі,  одна лікарка перебуває в Тернопільській міській лікарні. У неї середня форма перебігу хвороби.

Всі інші лікарі, медсестри мають легку форму. Вони на самоізоляції перебувають вдома. В декого навіть немає симптомів, зокрема температури. Сподіваємося, що вони перехворіють легко і вийдуть з цієї кризи, – відзначив Павло Дронь.

Лікарні забезпечені двома апаратами штучної вентиляції легень першого класу, а також є 3 апарати середньої потужності. Медичним працівника доставили захисні костюми. На думку заступника голови РДА, їх має вистачити майже на тиждень.

"Маємо 300 швидких тестів, однак їм не зовсім довіряємо. Всі, хто пройшов тестування, а це більше, ніж 200 осіб, з яких 153 – це медичні працівники, проведено ПЛР-тести", – повідомив Павло Дронь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, коронавірус, Надзвичайні події, медицина
В тему