28 Березня 2020
Новини

Як працює Луцька міська клінічна лікарня в умовах карантину

Як працює Луцька міська клінічна лікарня в умовах карантину

Луцька міська клінічна лікарня працює в режимі суворого карантину.

«Ми не приймаємо планових хворих і не пускаємо відвідувачів», – повідомляють на сторінці закладу у facebook.

Завдання лікарні під час епідемії – надання безперебійної цілодобової спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної і амбулаторної допомоги всім, хто її потребує.

Планова госпіталізація зупинена. Лікарня приймає пацієнтів лише за невідкладними показами. Допомога надається як мешканцям Луцька, так і жителям прилеглих районів.

Потрапити у лікарню можна лише через приймальне відділення. На вході у стаціонар є пост, через який пропускаємо лише пацієнтів. Відвідування хворих поки заборонене.

Усім міряємо температуру і запитаємо про симптоми застуди. У приймальному відділенні і травмпункті медичний персонал працює у захисних халатах, масках і рукавичках. Вони перевіряють температуру та запитують про симптоми ГРВІ у кожного нового хворого, незалежно від того, з чим він звернувся. Якщо є підозра на коронавірус, робимо тест.

Наразі заклад отримав 75 експрес-тестів. Поки жоден з проведених аналізів не підтвердив інфікування. Але, якщо це трапиться, лікарня не прийме хворого – його скерують в інфекційну або обласну лікарні.

Засоби захисту є, але запас дуже обмежений. Нам виділили гроші на закупівлю нових, але, на жаль, знайти їх не можемо – в Україні цих речей просто немає. Будемо дуже вдячні, якщо благодійники допоможуть знайти ізолюючі халати, шапочки, маски, краще – маски-респіратори типу N95, ffp2. Також ніколи не будуть зайвими антисептики – вони зараз витрачаються дуже інтенсивно.

У медперсоналу також контролюємо самопочуття та міряємо температуру. З симптомами ГРВІ до роботи нікого не допускаємо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, карантин
В тему