3 Березня 2020
Новини

Хто може стати новим прем'єр-міністром

Хто може стати новим прем'єр-міністром

Володимир Зеленський пропонує затвердити головою уряду замість нинішнього прем’єра Олексія Гончарука Дениса Шмигаля.

Новим генпрокурором може стати нардеп Сергій Іонушас. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що Шмигаля планують призначити не виконуючим обов’язки прем’єра, а повноцінним главою уряду. Спікер парламенту Дмитро Разумков підтвердив ЗМІ, що Олексій Гончарук написав заяву на звільнення з посади прем’єр-міністра.

Тим часом прес-служба Окружного адмінсуду Києва повідомляє, що Гончарук просить суд заборонити Верховній Раді розглядати питання про його відставку.

Новим генеральним прокурором можуть призначити депутата від «Слуги народу», заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності, Сергія Іонушаса.

Шанси Рябошапки залишати за собою крісло генпрокурора до останнього були високими. Все змінилося після його зустріч із послами G7. За даними УП, це обурило президента Володимира Зеленського, який остаточно вирішив провести звільнення.

Наразі до голови Офіса президента Андрія Єрмака начебто прийшли посли G7, які домовляються щодо директора НАБУ Артема Ситника і Рябошапки.

За словами співрозмовників, Рябошапка 4 березня повинен прозвітувати в Раді, на що йому за регламентом виділили лише 5 хвилин, після чого парламент підтримає постанову про недовіру генпрокурору, яка вже зареєстрована.

Попередньо відомо, що за кадрові питання парламент голосуватиме вже завтра, 4 березня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, кабінет міністрів
В тему