6 Лютого 2020
Новини

У Києві з «обмінника» викрали 9 мільйонів

У Києві з «обмінника» викрали 9 мільйонів

У Києві працівниці обмінного пункту та її спільнику, які викрали з "обмінника" 9 млн гривень, повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

Спільник жінки з 2011 до 2019 року відбував покарання на тимчасово непідконтрольній території "ЛНР".

Вони ще у січні розробили план викрадення грошей, які знаходились у сейфі пункту обміну валют. Жінка дала чоловіку дублікат ключів і пароль від сигналізації.

29 січня, дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, працівниця обмінного пункту повідомила про це свого спільника, а сама, аби забезпечити алібі, разом з колегою викликала таксі та поїхала додому. Вночі чоловік проник до приміщення та викрав кошти, які знаходились в сейфі в іноземних валютах на суму 9 млн грн.

Наступного дня спільники розділили гроші. Після цього чоловік придбав позашляховик та з викраденими коштами переховувався на території Чернігівської області.

Вже 4 лютого правоохоронці затримали підозрюваних. У ході обшуків виявили та вилучили частину викрадених грошей, а також транспортний засіб, придбаний чоловіком.

Так, спільнику жінки вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України, а самій працівниці обмінника – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі. Правоохоронці також почали встановлення інших осіб, які могли бути причетними до цього злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, крадіжка, прокуратура, валюта, гроші
В тему