31 Січня 2020
Новини

Санаторій поблизу Луцька можуть закрити (відео)

Санаторій поблизу Луцька можуть закрити (відео)

Співробітники ДСНС виявили порушення правил пожежної безпеки в санаторії "Дачний", що в Ківерцівському районі.

Згідно з ухвалою суду від 8 січня, санаторій може призупинити роботу, - розповів кореспондентам Суспільного його директор Олег Лопатін.

"В результаті виявлені 21 недолік в приписі, передана справа в суд, тому що їх миттєво усунути неможливо було, судом 8 січня було ухвалено рішення про закриття санаторію, незважаючи на те, що на той момент з 21 недоліку ми усунули 20. Одним із пунктів приписі інспектора було відсутність модуля пожежогасіння на харчоблоці в разі виникнення пожежі жиру, модуль встановлений", - каже директор санаторію "Дачний" Олег Лопатін.

Санаторій "Дачний" – єдиний в області, де оздоровлюються діти з неврологічними недугами, розповідає Олег Лопатін. Щороку тут буває до 1600 пацієнтів з усієї України, малеча має змогу пройти реабілітацію разом з батьками.

Можливим закриттям санаторію занепокоєні батьки, каже бабуся одного з пацієнтів Людмила Бакун: "Для нас це - справжня катастрофа, адже, по-перше, тут можуть оздоровлюватись люди з сімей, які не мають достатку. Добре доїхати, гарний відпочинок, харчування".

Зі слів заступника начальника відділу УДСНС в області Ігоря Сидорука, санаторії, школи, дитсадки області перевіряють після смертельних пожеж в Одесі. Виявлені порушення фіксують і звертаються до суду. На сьогодні в провадженні Волинського окружного адміністративного суду є чотири позови, що стосуються оздоровниць.

"Це - "Пролісок", "Шацькі озера", "Шахтар" (Павлівка), і "Дачний" Ківерцівського району, по двох задоволені вимоги, заборонена експлуатація, по двох відбуваються судові процеси", - каже Ігор Сидорук.

У "Дачному" збираються подавати апеляцію на ухвалу суду першої інстанції. Як розповів директор, усунення двох десятків пунктів припису вартувало майже двісті тисяч гривень. Це – гроші санаторію і обласної лікарні для дітей.

Залишилося виконати один припис, він – найдорожчий.

"Це обладнання протипожежної сигналізації в санаторії, є проект, є кошторис, ціна питання – 480 тисяч гривень, голова облради відгукнулась і виданий гарантійний лист, що виділять з обласного бюджету і вирішиться на найближчій сесії", - резюмує Олег Лопатін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ківерці, відпочинок
В тему

Останні матеріали