28 Січня 2020
Новини

227 тисяч українців з окупованого Донбасу отримали російські паспорти – статистика окупантів

227 тисяч українців з окупованого Донбасу отримали російські паспорти – статистика окупантів

Жителям ОРДЛО Росія і надалі незаконно надає громадянство.

У російському Ростові-на-Дону створений окремий підрозділ, який приймає в українців відповідні документи та займається цим питанням. Так, за 2019 рік російські паспорти отримали 227 тисяч українців з окупованого Донбасу. Про це заявила керівник головного управління з питань міграції МВС Росії Валентина Казакова в коментарі "Известиям".

Посадовиця додала: представники міграційної служби виїздять до Ростова-на-Дону, де створений окремий підрозділ, що приймає документи для набуття громадянства і обробляє їх.

До слова, інформація про кількість громадян, які отримали громадянство у росіян різниться. Навіть МВС Росії щораз подає інші статистичні дані. Приміром, 1 січня там заявляли, що у 2019 році громадянство РФ отримали 196 тисяч осіб з Донбасу.

Що відомо про видачу паспортів РФ українцям:

  • 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін прийняв указ про спрощення видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу. А згодом заявив, що готовий надавати громадянство Росії всім українцям.
  • На цьому він не зупинився, і 1 травня 2019 року підписав указ про спрощений порядок отримання російського паспорта ще й для українців з окупованого Криму.
  • Вже 7 травня у Кремлі придумали ще один спосіб, як заманити до себе українців. Путін видав указ, за яким російське громадянство можуть отримати жителі всього Донбасу. А російські ЗМІ переконують, що тепер жителі Донбасу можуть отримати ще й російські закордонні паспорти.
  • Україна та країни цивілізованого світу не визнають такі російські паспорти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, росія
В тему