25 Січня 2020
Новини

На смертельний коронавірус захворіли, бо їли… суп з кажанів

На смертельний коронавірус захворіли, бо їли… суп з кажанів

 За твердженням дослідників, жителі китайського міста Ухань могли заразитися смертельним коронавірусом, спробувавши місцевий делікатес, а саме суп із кажанів.

Про це повідомляє The Sun.

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в Китайському науковому бюлетені, виявлений у людей вірус має багато спільного з тим, що зустрічається у фруктових кажанів.

Також відомо, що першими заразилися новим вірусом були жителі Ухані, які відвідували або працювали на місцевому ринку морепродуктів. У свою чергу, суп з кажанів вважається популярною стравою, особливо в Ухані, його також готують як вуличну їжу.

Після цього, в соцмережах з'явилося безліч фотографій, на яких люди їдять вищезгаданий китайський делікатес. На знімках видно мертві рукокрилі з віддаленим шлунком і миска з бульйоном на тлі.

Варто підкреслити, що попередні смертельні спалаху атипової пневмонії (SARS) і лихоманки Ебола були передані людині від літаючих ссавців.

Цього разу експерти вважали, що вірус не може передаватися від людини до людини, тому не може стати причиною серйозного спалаху. Але проведене дослідження і наступні випадки передачі вірусу від людини до людини довели зворотне.

У дослідженні Академії наук Китаю, експертами з Народно-визвольної армії Китаю і Шанхайського інституту Пастера виявило, що вірус має "велику подібність" з людським білком під назвою ACE2.

Згідно з іншим дослідженням, людина могла заразитися вірусом від змії. У доповіді з Журналу медичної вірусології йдеться, що найближчими за генетичним кодом до вірусу виявилися два види змій: південно-китайський багатополосий крайт і китайська кобра.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, епідемія, китай
В тему