24 Січня 2020
Новини

Чому восьмикласниця померла на уроці

Чому восьмикласниця померла на уроці

У Полтавській області 14-річна Вікторія Кононенко померла на уроці через проблеми із серцем.

"Ми отримали висновки лікарів, що дитина померла в результаті гострої серцевої недостатності. Тому дане кримінальне провадження ("Умисне вбивств", – Ред.), швидше за все, буде закрито в зв'язку з відсутністю складу злочину", – розповів представник поліції Юрій Сулаєв, передає suspilne.media.

Трагедія сталася 22 січня в селі Максимівка Кременчуцького району Полтавської області. Віка вчилася в 8 класі Максимівського ліцею. Зараз там стоїть її портрет з чорною стрічкою. Поруч – червоні гвоздики.

"Трагедія сталася на початку 4-го уроку. Коли дитині стало погано, шкільна медсестра робила все можливе і неможливе. Лікарі прибули двома каретами швидкої допомоги, але не вдалося вберегти життя Віки, бо у неї було хворе серце. Дитина померла в класі, на початку уроку", – розповіла заступник директора Максимівського ліцею Наталія Пелипенко.

Все сталося в кабінеті української мови та літератури. Зараз він закритий і опечатаний. У школі також оголосили триденний траур: скасували уроки музики і розважальні заходи.

Смерть школярки шокувала і дітей, і вчителів. "Віка була промінцем сонця в нашому класі. Завжди мила, привітна, доброзичлива. Мала багато друзів. Ніколи і ні з ким не конфліктувала. Постійно брала участь у житті школи. Для дітей в класі і для всієї школи – це справжнє потрясіння", – зазначила класний керівник померлої школярки Тетяна Масляник.

Як розповіла подруга Вікторії Марієнна Слюсаренко, дівчинці було погано з самого ранку: "Я бачила, що з нею щось не так. Перший урок. Вона пройшлася кілька метрів, повернулася в клас і сиділа. Перерва між третім і четвертим уроком тривала 20 хвилин. Вона підійшла до мене, обняла і зайшла в клас. Тоді ми всі розійшлися на уроки. Через 20 хвилин заходить дівчинка і каже, щоб на перерву ніхто не виходив. Дзвінка не було. А потім ми дізналися, що Віка підійшла до парти і впала".

Також відомо, що Віка жила разом з трьома старшими сестрами на вулиці Чорновола, що поруч зі школою. Її мама їздила до Києва на заробітки, гроші потрібні були на операцію для Віки.

"Десь два місяці тому вона сказала, що їй треба замінити цей клапан на серце. Вона не ходила довго в школу. Станом на 1 вересня її не було, прийшла лише на другий місяць", – розповіла Марієнна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полтава, смерть, школярі
В тему