11 Січня 2020
Новини

Знищення українського лайнера викликало масштабні протести в Ірані (відео)

Знищення українського лайнера викликало масштабні протести в Ірані (відео)

У суботу, 11 січня, після офіційного зізнання Ірану в збиванні українського літака Boeing 737, на вулиці столиці країни Тегерана на знак пам'яті 176 жертв трагедії вийшли мітингувальники.

Активісти, в основному молодь, озвучили гасла проти уряду. Підтверджуючі відео з'явилися в соціальних мережах, - пише Оглядач.

Так, зокрема студенти Технологічного університету імені Аміра Кабіра під стінами Корпусу вартових ісламської революції скандували: "Смерть брехунам! Смерть диктатору!"

Протестувальники також заявили, що відставки представників влади їм недостатньо – народ вимагає справедливості. Мітинг переріс у зіткнення з поліцією.

Відзначимо, не дивлячись на те, що збито було український борт, більшість загиблих були саме іранцями.

11 січня Іран офіційно заявив, що український літак МАУ в Тегерані 8 січня був збитий випадково. Президент країни Хасан Роухані заявив, що шкодує про трагедію з літаком МАУ і висловлює глибокі співчуття у зв'язку з катастрофою.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна чекає від Ірану повного визнання вини в катастрофі літака МАУ, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: іран, авіакатастрофа, акція протесту
В тему

Останні матеріали