27 Грудня 2019
Новини

У Генпрокуратурі забракували проект підозри Федині та Звіробій

У Генпрокуратурі забракували проект підозри Федині та Звіробій

Проект підозри нардепці Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій через погрози президенту Генпрокуратура повернула Державному бюро розслідувань на доопрацювання.

У пресслужбі ГПУ заявили, що проект підозри відправили в ГБР для усунення недоліків і проведення необхідних слідчих і процесуальних дій.

"Так, за результатами обробки зазначеного процесуального документа виявлено ряд суперечностей і порушень вимог Конституції України, Кримінально-процесуального кодексу України, законів України "Про статус народного депутата", "Про Регламент Верховної Ради". Однак, 29 листопада 2019 року і до сих пір недоліки слідчими ДБР не усунуто і повторно підозра в Генеральну прокуратуру для узгодження не надходила", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Генпрокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами погрози вчинити фізичну розправу над президентом України в зв'язку з його державною діяльністю і публічним закликам до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ст. 112, ч. 3 ст. 109 , ч. 1 ст. 346 КК України).

Наприкінці жовтня нардеп Софія Федина разом з волонтером Марусею Звіробій запустили в соцмережах стрім, в якому коментували поїздку президента в Золоте, де він різко поспілкувався з ветеранами-добровольцями. Політик і волонтер обговорювали варіанти можливої загибелі глави держави на Донбасі. У ГБР вже кваліфікували дії Федини і Звіробій по ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством щодо президента України). За Звіробій прокуратура все ще розглядає варіант з підозрою. 

26 грудня волонтер була у слідчого на допиті. Звіробій розповіла, що у неї запитували в ГБР. У Госбюро розслідувань також призначили наступний допит для волонтера вже після свят. Крім того, вона написала заяву на директора ГБР Романа Трубу. На її думку, він нібито вводить в оману суддів і нарікає на те, що до неї додому приходили з обшуками до постанови Печерського суду, хоча повинно було бути постанова Шевченківського суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, прокуратура, дбр
В тему