3 Грудня 2019
Новини

Зеркаль розкрила страшну таємницю оточення Зеленського

Зеркаль розкрила страшну таємницю оточення Зеленського

Оточення президента України ще в липні знало про блокування безпекової допомоги від США і намагалося приховати цю інформацію від громадськості.

Про це в інтерв'ю The New York Times заявила ексзаступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, пише ТСН.

"У нас була ця інформація. Було згадано про деякі проблеми", - зазначила Зеркаль.

Вона уточнила, що особисто дізналася про блокування військової допомоги з дипломатичної телеграми, яку надіслало до МЗС Посольство України в США. Точної дати Зеркаль не пригадує, але каже, що це точно було до 30 липня.

Офіс президента також отримав цю телеграму.

"Ми отримали її одночасно", - запевнила Зеркаль.

Ексзаступниця глави МЗС першою серед високопосадовців розповіла, що про блокування безпекової допомоги офіційному Києві було відомо набагато раніше, ніж це дізналася громадськість. Тоді ж американські дипломати вимагали від Зеленського виступити із публічною заявою про початок розслідувань в Україні – проти сина конкурента Трампа на президентських виборах-2020 Джо Байдена, а також можливий вплив України на президентські вибори в США 2016 року.

Зеркаль стверджує, що після початку розслідування Палати представників Конгресу США щодо можливого імпічменту Трампа, Офіс президента Зеленського намагався приховати інформацію, яка могла б нашкодити Трампу.

У вересні Зеркаль мала зустріч із помічником Зеленського Андрієм Єрмаком.

"Його головним посланням було мовчати, не коментувати без дозволу", - заявила Зеркаль.

У жовтні Зеркаль повинна була летіти до США, де мала б обговорити з представниками Конгресу питання, які пов'язані із розслідуванням щодо можливого імпічменту Трампа. МЗС України цей візит скасувало.

Видання The New York Times звернулося до Офісу президента України за коментарями щодо заяв Зеркаль. Там на запит не відповіли.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  "тривожну обіцянку". Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. Основні моменти доносу на Трампа - серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, Україна, Політика
В тему