27 Листопада 2019
Новини

У Луцьку медикам і освітянам бракує 28 мільйонів гривень на зарплати

У Луцьку медикам і освітянам бракує 28 мільйонів гривень на зарплати

Депутати Луцької міської ради вимагатимуть у керівництва країни погасити заборгованість із заробітної плати медикам і освітянам.

До кінця року на оплату праці педагогам і медичним працівникам потрібно понад 28 мільйонів гривень, пише ІА Волинські новини.

Про це йшлося 27 листопада під час засідання 66-ї сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про звернення щодо фінансової незабезпеченості з державного бюджету субвенції для виплати заробітної плати педагогічних, медичних працівників та педагогічних працівників шкіл естетичного виховання.

Як зазначив депутат, радник міського голови Ігор Поліщук, цьогоріч склалася традиційна ситуація з заборгованістю з державного бюджету на виплату заробітної плати медикам та педагогам.

Депутат додав, що минулого року заборгованість із заробітної плати медикам і освітянам із державного бюджету простежувалася і в деяких інших містах, однак, на відміну від інших міст, у Луцьку заборгованість не ліквідували.

«Держава не виконує своїх зобов’язань по виплаті тих мізерних заробітних плат», – сказав Ігор Поліщук.

За словами Ігоря Поліщука, із міського бюджету на ці потреби вже було виділено десятки мільйонів гривень, однак досі простежується заборгованість. Так, зараз заборгованість по освітній галузі Луцька становить 13,544 мільйона гривень, а по медичній – 14,77 мільйона гривень.

Тож, аби не допустити додаткового навантаження на міський бюджет, Ігор Поліщук запропонував звернутися до керівництва країни. Він наголосив, що кошти, які міський бюджет виділяє на зарплати (що має робити держава), можна було би спрямувати на потреби міста, зокрема на ремонт доріг, дворів, упорядкування скверів тощо.

Обранець громади нагадав, що, оскільки кошти з багатьох міст по соцеконому так і не виділили, є можливість погасити заборгованість із заробітної плати завдяки цим коштам.

Депутати підтримали проєкт рішення. За проголосували 33 обранців громади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, вчителі, зарплата, Лікарі
В тему