5 Листопада 2019
Новини

Сестричкам із Волині потрібна операція, всім миром збирають гроші (відео)

Сестричкам із Волині потрібна операція, всім миром збирають гроші (відео)

Сестрички Дарина та Богдана із Волині народилися із рідкісною хворобою і зараз потребують операції.

Про це пише ТСН.

Волинські крихітки Дарина та Богдана збираються до школи, і, поки є трохи часу, беруться до свого найулюбленішого заняття – майструють паперові квіти. Дівчатка, яким уже по 16, пересуваються на милицях, а до 6-го класу їх узагалі носили на руках.

Обидві дівчинки народилися із рідкісною вродженою хворобою – незавершеним остеогенезом. У народі її ще називають «кришталевою», але за такою гарною назвою приховано багато болю, викривлені кістки та часті переломи.

«З десяток і більше. В однієї та другої бувало так, що одна поламає ніжку, то друга плаче – вона ніби відчуває той біль сестрички», - каже мама дівчаток Ніна Струк.

Самі ж дівчата, хоч їм і важко ходити, на місці не всидять – то майструють квіти, то куховарять. Найбільше, розповідають, люблять запікати картоплю. «Ми вдвох обрізаємо: я буду різати, Богдана буде готувати все, що потрібно, і потім ми разом поставимо в духовку», - кажуть вони.

Цього року сестри закінчують школу, хочуть стами кравчинями, але поки ця мрія нездійсненна. «Найперше - зібрати кошти, і щоб лікарі успішно зробили операції, аби потім ми могли ходити без милиць», - кажуть сестрички Струк.

Здійснити мрію дівчаток погодилися німецькі лікарі. Аби вирівняти кістки, кожній з близнючок треба перенести по чотири операції.

«Оперативне лікування дає можливість усунути ті деформації. Якщо вони досягли такого віку, вірогідність позитивного результату якраз вища», - каже лікар-ортопед Володимир Гітуляр.

Однак сума у 160 тисяч євро, яку озвучили навесні у Німеччині, родину просто ошелешила. «Я як вийшла з того кабінету, кажу дівчаткам: ми не зберемо такої суми, це нереально», - каже мама.

Гроші для багатодітної родини, де працює лише тато, почали збирати усім миром. Долучилися і в школі, де навчаються 11-класниці. Тут наввипередки розповідають, які вони творчі і старанні.

«Люблю їх. Хочу, щоб у них все було добре. Вони такі творчі, беруть участь у різних конкурсах», - каже асистентка вчителя з інклюзивного навчання Лілія Маньчик.

Богданка та Даринка, аби чимшвидше зібрати гроші на операції, в інтернеті продають свої паперові квіти, і дуже мріють нарешті піти без милиць. Мама зі сльозами на очах також ділиться своєю мрією: «Щоби дітки ходили».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікування, благодійність, Волинь, діти
В тему