4 Листопада 2019
Новини

Ігор Палиця пропонував взяти на поруки скандального Ярослава Дубневича

Ігор Палиця пропонував взяти на поруки скандального Ярослава Дубневича
Ярослав Дубневич

Народний депутат України Ігор Палиця був серед дев'яти колег, які висловили готовність взяти на поруки мажоритарника із Львівської області Ярослава Дубневича. Останній став першим депутатом нової Ради, позбавленим недоторканності. 

Подання про зняття недоторканності і кримінальне переслідування Ярослава Дубневича внесла в Раду Генпрокуратура 17 жовтня. Виступаючи з трибуни парламенту, глава відомства Руслан Рябошапка заявив, що у слідчих органів є достатньо доказів того, що Дубневич був організатором злочинної схеми з махінаціями на закупівлях "Укрзалізниці", внаслідок якої державі було завдано збитків у розмірі понад 93 млн гривень.

У суботу, 2 листопада, суд обрав запобіжний захід Дубневичу, а напередодні нардепи Віктор Балога,  Тарас Батенко, Віктор Бондар,  Анатолій Урбанський, Петро Юрчишин, Антон Кіссе,  Сергій Мінько, Ігор Колихаєв, та Ігор Палиця.

Зрештою, як повідомили у Центрі протидії корупції, суд призначив заставу у 100 млн грн. Прокурори просили арешт із заставою у 93 млн грн. Дубневич повинен носити електронний браслет, здати всі паспорти, прибувати до детективів НАБУ та утримуватись від спілкування з фігурантами справи.

До  слова, сам Дубневич обвинувачення заперечує і вважає їх політично мотивованими. На його думку, справа проти нього покликана відвернути увагу виборців від нагальніших питань.

"Щоб знецінити ці вразливі питання, які звучать від суспільства в частині того, що не зменшуються тарифи, не піднімається економіка, не приймаються важливі економічні питання про поліпшення [життя] населення. У той же час приймаються закони, які дають можливість узурпувати владу в нашій державі", – підкреслив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор палиця, україна, Політика, Корупція
В тему