3 Листопада 2019
Новини

Щоб викинути милиці, «кришталевим» близнятам з Волині потрібні операції в Німеччині (відео)

Щоб викинути милиці, «кришталевим» близнятам з Волині потрібні операції в Німеччині (відео)

По центральному ТБ показали зворушливу історію «кришталевих дівчаток» з Волині. Дюймовочки Дарина та Богдана збираються до школи і, поки є трохи часу, беруться до свого найулюбленішого заняття – майструють паперові квіти. Дівчатка, яким уже по 16, пересуваються на милицях, а до 6-го класу їх узагалі носили на руках.

Про це йшлося в сюжеті «ТСН. 19:30»

Обидві дівчинки народилися з рідкісною вродженою хворобою – незавершеним остеогенезом. У народі її ще називають «кришталевою», але за такою гарною назвою приховано багато болю, викривлені кістки та часті переломи.

«З десяток і більше. В однієї та другої бувало так, що одна поламає ніжку, то друга плаче – вона ніби відчуває той біль сестрички», – каже мама дівчаток Ніна Струк.

Дівчаткам нині по 16 років. Вони пересуваються на милицях, бо кістки їхні дуже деформувалися. Щодня близнючки мужньо терплять біль і вже пережили десятки переломів. Прооперувати дівчаток погодились у німецький клініці. Але рахунок, який виставили, багатодітна сільська родина не подужає.

Самі ж дівчата, хоч їм і важко ходити, на місці не всидять – то майструють квіти, то куховарять. Найбільше, розповідають, люблять запікати картоплю. «Ми вдвох обрізаємо: я буду різати, Богдана буде готувати все, що потрібно, і потім ми разом поставимо в духовку», – кажуть вони. Цього року сестри закінчують школу, хочуть стати кравчинями, але поки ця мрія нездійсненна.

«Найперше – зібрати кошти, і щоб лікарі успішно зробили операції, аби потім ми могли ходити без милиць», – кажуть сестрички Струк.

Читайте також

Здійснити мрію дівчаток погодилися німецькі лікарі. Аби вирівняти кістки, кожній з близнючок треба перенести по чотири операції. «Оперативне лікування дає можливість усунути ті деформації. Якщо вони досягли такого віку, імовірність позитивного результату якраз вища», – каже лікар-ортопед Володимир Гітуляр.

Однак сума у 160 тисяч євро, яку озвучили навесні у Німеччині, родину просто ошелешила. «Я як вийшла з того кабінету, кажу дівчаткам: ми не зберемо такої суми, це нереально», – каже мама.

Гроші для багатодітної родини, де працює лише тато, почали збирати усім миром. Долучилися і в школі, де навчаються 11-класниці. Тут наввипередки розповідають, які вони творчі і старанні. «Люблю їх. Хочу, щоб у них все було добре. Вони такі творчі, беруть участь у різних конкурсах», – каже асистентка вчителя з інклюзивного навчання Лілія Маньчик. Богданка та Даринка, аби чимшвидше зібрати гроші на операції, в інтернеті продають свої паперові квіти і дуже мріють нарешті піти без милиць. Мама зі сльозами на очах також ділиться своєю мрією: «Щоби дітки ходили».

Вони зможуть нормально ходити, якщо збір коштів на операцію виявиться успішним. Допомогти цій мрії втілитися в життя може кожен – посильною пожертвою на одужання дівчаток. Кошти можна переказувати на картку «ПриватБанку» за номером 5168 7573 9426 4784. Номер рахунку – 26200862258741, отримувачка – мама дівчат Струк Ніна Іванівна.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, допомога
В тему