18 Жовтня 2019
Новини

Перстень, який викопав на городі, вказав волинянину суджену

Перстень, який викопав на городі, вказав волинянину суджену

– Таке навіть не може наснитися, щоби перстень вказав мені на кохану, – досі не вірить своєму щастю 48-річний Андрій, який мешкає поблизу волинського містечка Любомль.

Доля не надто тішила Андрія. Рано одружився, дітей не було. Шлюб відверто не склався. Дружина постійно пиляла за гроші.

– Усі люди, як люди. У Польщу їздять. А ти все по заробітках – на буряках, – дорікала чоловікові, який не хотів возити контрабандні цигарки і спиртне.

Поки був на буряках у Росії, жінка знайшла коханця. Повернувся – розлучилися.

– Через місяць знову поїхав на буряки в Краснодарський край. Там горбатився півроку, полов зілля. Якось знайшов у землі металевий предмет. Придивився – то срібний перстень. Весь позеленів від води, – пригадує заробітчанин.

Перстень мав гравіювання: кілька літер, якийсь знак чи герб. Думав, старовинний. Хотів здати на базарі або занести в ломбард. Але пропонували копійки, казали: то простий срібний перстень. Хоча й фамільний, але дешевий. То вирішив залишити в себе.

– І ось повертаюся додому. Сів у поїзд, у сусідньому плацкарті нагледів симпатичну блондинку. Випили з напарником, потягнуло знайомитися, – сміється Андрій.

Виявилося, Олена – теж заробітчанка. Їде з подругою додому на Закарпаття. Галантний кавалер пригостив дівчат. Далі – більше. Вирішив щось подарувати на згадку. Простягнув знайдений перстень. Олена побачила – і зойкнула.

– Йой, так тож мій перстень-оберіг! Де ви його знайшли? – аж підскочила дівчина.

Настав час дивуватися чоловікові. Нова знайома розповіла, що сапала буряки саме там, де Андрій, але місяцем раніше. Загубила перстень – сімейну реліквію, отриману від прабабці.

– Колись циганка мені нагадала, що цей перстень мою долю знайде. Я тільки посміялася з ворожки, а бач, наврочила, – завершила оповідь Олена.

Пророцтво циганки збулося: за півроку пара побралася. Перстень сховали в скриню, щоб не згубити свого щастя.

Роман ЖИЖАРА

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кохання, Волинь
В тему