11 Жовтня 2019
Новини

Справа 2011 року: на Волині судитимуть сільського голову за розтрату майна

Справа 2011 року: на Волині судитимуть сільського голову за розтрату майна

До суду скерували справу щодо заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем головою однієї з сільських рад Ківерцівського району.

У вересні 2011 року головна посадова особа громади уклала із державним підприємством договір про придбання та відсіву щебеню на суму майже 50 тис. грн., за які розплатилася коштами з місцевого бюджету, повідомляють у Секторі комунікації поліції Волинської області.

Отримавши продукцію без оформлення документального підтвердження поставки предмету закупівлі, сільський голова заволодів та на власний розсуд розпорядився нею, чим спричинив матеріальну шкоду сільській раді на вказану суму.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Мова йде про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до суду, який і визначить йому міру покарання.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, суд, ківерці
В тему

Останні матеріали