8 Жовтня 2019
Новини

Топ-митники давали самі собі в оренду маєтки в Конча-Заспі

Топ-митники давали самі собі в оренду маєтки в Конча-Заспі
 
У 2000 році Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі у постійне користування 15 гектарів землі. Тут митникам дозволили звести базу відпочинку - реабілітаційний центр «Конча-Заспа» для оздоровлення та відпочинку рядових співробітників.

Розслідування проводили журналісти Bihus.info

За оціночною вартістю - ділянка нині коштує майже 300 млн грн. За рік на огородженій території звели 28 будинків - 9 дерев'яних та 19 цегляних, підстанцію та свердловину.

Новопризначений очільник митниці Максим Нефьодов пояснює, що статус цього майна - «це щось, чим опікуються Профспілка».

За його словами, топ-чиновники митниці самі собі давали в оренду за якісь «смішні» гроші землю і нерухомість в Конча-Заспі.

Зокрема, двоповерховий будинок з темного дерева, зі скляною терасою та окремим паркінгом за 4 380 гривень на місяць, за документами, орендує колишній головний інспектор Київської регіональної митниці Олег Суршко. Договір оренди підписали до 2033 року.

Схожий двоповерховий котедж з темного дерева та паркінгом, за документами, орендує теж до 2033 року і теж за скромні 4 360 гривень на місяць Геннадій Романенко, який до 2014-го року - начальник Київської регіональної митниці. 

Два поверхи, камін, альтанка, викладена бруківка до входу. За документами будинок №13 у користуванні Ігоря Тимофєєва до 2026 року. Місячна вартість проживання тут - 4 360 гривень. Тимофєєв - голова самої Профспілки митників, яка формально опікується реабілітаційним центром «Конча-Заспа».

П'ятикімнатний двоповерховий дерев'яний котедж на 177 квадратних метрів з меблями, сантехнікою та навіть постіллю і посудом у 2016 році орендував колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. У його розпорядженні будинок до 2033 року, ціна - 6 770 грн на місяць. 

Ще один ексчиновник на тривалій реабілітації -Ігор Калєтнік - ексголова митниці (2010 р.). Договір оренди між Профспілкою митників і Калєтніком підписано 15 лютого 2011-го року. Зазначається, що одразу ж сторони погодили заяву на реконструкцію та ремонт орендованого будинку 

«Інвестування в орендоване у держави майно - класична схема виведення нерухомості у приватну власність, яку раніше вже використав», - розповіли розслідувачі.

Головний митник країни Нефьодов заявив, що першим пріоритетом є збереження цієї нерухомості в принципі. А далі вирішати, чи повертати в державну власність, чи здавати в оренду або продати. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему