6 Жовтня 2019
Новини

«Ні капітуляції»: у Луцьку провели акцію протесту (фото)

«Ні капітуляції»: у Луцьку провели акцію протесту (фото)

На Театральному майдані в Луцьку 6 жовтня відбулася акція «Ні капітуляції!».

У ній взяло участь близько двох сотень людей, пише ІА ВолиньPost.

Під час протесту вимагали зібрати позачергові сесії міської і обласної рад, аби депутати ухвалили звернення до вищих органів влади стосовно непогодження із «формулою Штайнмаєра».

Депутат обласної Ради Олександра Пирожик повідомив, що на акцію прийшли представники громадських організації, учасники війни на сході України, волонтери і громадяни, яким не байдужа доля країни.

До слова, подібні акції відбуваються у різних містах України. Люди виступають проти ратифікації «формули Штайнмаєра» та проведення виборів на окупованому Донбасі без гарантій безпеки.

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі погодили і підписали так звану «формулу Штанмайєера». Документ передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України, та підтвердження вільного і демократичного проведення спостерігачами від ОБСЄ.

Заступник начальника Луцького відділу поліції Леонід Прокопчук зазначив, що акція минула спокійно, без порушень громадського порядку. Тривали протести на майдані впродовж години.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, акція протесту, акція протесту
В тему