2 Жовтня 2019
Новини

«У Зеленського починається веселе життя»: націоналісти погрожують щоденними акціями протесту

«У Зеленського починається веселе життя»: націоналісти погрожують щоденними акціями протесту
Тиждень.ua

Вчора кілька сотень націоналістів зібралися під Офісом президента.

Вони виступають проти підписання «формули Штайнмаєра», повідомляє Gazeta.ua.

У протесті брали участь Нацдружини, члени ВО «Свобода» та Нацкорпус.

Люди тримали плакат «Ні капітуляції». Вигукують «Слава Україні! Героям слава!»

«Я дуже добре розумію, що значить, коли твоїм містом ходить ворог», - сказав у мікрофон екс-«азовець», кримчанин на позивний Борода.

Протести націоналістів проти капітуляції
Протести націоналістів проти капітуляції

«Формула придумана за участю російських переговорників. Штайнмаєр після поїздки до Москви і невідомо яких розмов із Путіним почав просувати Мінські угоди. Вони були створені на початку літа 2014-го. Угоди писалися в Мінську під російську диктовку. Вони абсолютно невигідні Україні. Замість того, щоб підписувати угоди, які хоч частково потрібні для збереження української держави, адміністрація Зеленського та сам Зеленський пішли тим самим шляхом, що і колишня влада. Домовляються за принципом найменшого спротиву. Просто щоб погодитися на Мінські угоди. А «формула Штайнмаєра» - дорожня карта для цих угод», - сказав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Речник Нацкорпусу Роман Чернишов заявив, що націоналісти щодня приходитимуть під Офіс президента.

«На жаль, бачимо, що Зеленський продовжує шлях Порошенка. Призначає Кучму, якому не давали мандату, робить клоунський брифінг. Не наважується на капітулянтський крок. Ми дізналися про це від російських ЗМІ. Вони не змогли добрати слова на брифінгу. Ми не для того виходили на Майдан, боролися проти Порошенка та на Донбасі. Всі добре відпочили влітку і можемо багато зробити цій владі, яка не поважає українців і плює їм у душу. У Зеленського починається веселе життя», - сказав він.

«Тут всі і так розуміють Мінськ і Штанмайєра, міжнародний документ капітуляції. Ми повинні розуміти, що з формулою можна боротись. І формула, і Мінськ не вартують паперу, на якому написані. Вони підписані не президентами, а пенсіонером Кучмою та не мають юридичної сили. Але ані попередня влада, якій було значно простіше руйнувати Україну, ні ця, що домовляється з Росією, самі не здадуться. Ми повинні переходити до довгострокових акцій протесту. Якщо це незрозуміло, перейдемо до непокори. Тому завдання просте - разом із ветеранськими організаціями створити штаб спротиву та кожен день боротися», - заявив керівник Нацкорпусу Андрій Білецький.

На мітингу працювала поліція діалогу. Сутички не зафіксовані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, націоналісти, володимир зеленський, київ, президент
В тему