24 Вересня 2019
Новини

Волинського митника, котрий побив журналістку, таки судитимуть

Волинського митника, котрий побив журналістку, таки судитимуть

Обвинувальний акт щодо митника з Волині, який підозрюється у тому, що влітку цього року завдав легкі тілесні ушкодження місцевій журналістці, скеровано до суду.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

«Скеровано до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці місцевої телерадіокомпанії», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, співробітник Волинської митниці ДФС на святкуванні дня народження колеги в ресторанно-готельному комплексі вступив у конфлікт із журналісткою місцевої телерадіокомпанії. Митника підозрюють у тому, що він відібрав у журналістки мобільний телефон із застосуванням сили, заподіявши при цьому легкі тілесні ушкодження.

Напад на знімальну групу телеканалу «Аверс» (Луцьк) стався ще 8 травня і отримав великий резонанс. Журналісти приїхали знімати бенкет, влаштований на честь день народження Олександра Нікійчука, начальника пункту пропуску «Ягодин», у ресторані «Лемарк» на березі Світязя. Як розповідала потерпіла журналістка Маша Петручик, п’яні митники заламували телевізійникам руки, розбили камеру, а у водія відібрали «права». У самої Петручик вирвали телефон і журналістське посвідчення, також їй пошкодили палець.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

У разі доведення вини, митнику загрожує штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, митниця, бійка, суд, волинь
В тему