12 Вересня 2019
Новини

На Кіровоградщині 10-річний хлопчик повісився через подарунок старшому брату

На Кіровоградщині 10-річний хлопчик повісився через подарунок старшому брату

Трагічний випадок стався в селі Камбурліївка Онуфріївського району Кіровоградської області.

10-річний хлопчик наклав на себе руки. Як повідомлялося в короткій інформації місцевих видань, причиною самогубства нібито стало те, що мати подарувала його старшому братові навушники, тому що той допомагав їй по господарству, а молодшого обділила, мовляв, від нього допомоги не дочекаєшся, пишуть «Факти».

Після цього дитина вибігла з дому, а коли десять хвилин по тому мати вийшла його шукати, то знайшла сина в зашморгу. Всі її спроби повернути сина до життя, так само як і реанімаційні процедури лікарів швидкої допомоги виявилися марними.

«Зрозуміти причини, які штовхнули хлопчика з хорошої благополучної сім’ї на такий страшний вчинок, неможливо, – розповідає журналістам секретар Камбурліївської сільради Надія Лук’яненко. – Батьки там благополучні, не наркомани, не алкоголіки. Ніде на обліку не стояли, всі в селі їх поважали. Батько вже четвертий рік в АТО, мати не працювала, виховувала трьох синів. Одному з них 10, іншому 12, а молодший у садочок ходить. І не сказати, що вона з ним була занадто сувора, лаяла – ні, прекрасна мама, ласкава. Того дня два старших хлопчики поверталися зі школи, вийшли на зупинці з автобуса, йшли додому, сміялися, базікали. Це було близько четвертої години дня. А о п’ятій годині лікарі «швидкої» вже констатували смерть дитини, яку мати знайшла в петлі. Звичайно, це шок.

Наш голова сільради живе поруч із їхнім будинком, він бачив, як брати поверталися зі школи. Ніхто з них не був пригніченим чи засмученим. Поліція потім і в школі проводила розслідування, чи не було там цькування, або, може, дитину хтось засмутив. Але ні. І оцінок поганих у нього не було, вчився добре. Так що тут причини суїциду бути не може. Що стосується історії з навушниками, то було все не зовсім так, як написано в Інтернеті. Мама просто вирішила заохотити подарунком старшого сина, а середньому сказала, що йому навушники купить через кілька днів, коли отримає соціальну допомогу на дітей.

Приходила до нас сьогодні, плакала. Казала, що якраз учора отримала ті гроші із соцзабезу, на які обіцяла купити середньому синові подарунок... Вона в заціпенінні, не розуміє, що сталося, чому дитина так вчинила. Що вона пережила, виймаючи сина з петлі і намагаючись його реанімувати, неможливо уявити. Хлопчик помер у неї на руках. У середу, 11 вересня, всім селом його ховали. Батько дитини теж приїхав на похорон із фронту. Це величезна трагедія і для їхньої сім’ї, і для всіх нас. Я читала, що зараз в Україні ціла хвиля дитячих самогубств. Але думала, може, це в містах, де діти більш розпещені. Аж ні, докотилася біда і до нашого села…»

Поліція зафіксувала випадок, відкрила кримінальне провадження за фактом смерті дитини. Ніяких тілесних ушкоджень, окрім борозни від петлі, не виявлено. Обставини самогубства з’ясовуються.

В Україні, справді, страшна статистика дитячих суїцидів. Так, раніше під Тернополем 12-річний хлопчик повісився через розбитий телефон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, самогубство, діти
В тему