6 Вересня 2019
Новини

Церковні «розбірки»: священник із села під Луцьком заявив про погрози розправою

Церковні «розбірки»: священник із села під Луцьком заявив про погрози розправою

Батюшка заявляє, що йому і рідним погрожують убивством, якщо із сім’єю не покине церковний будинок при храмі.

Протоієрей Володимир Мелесь із села Садів Луцького району подав заяву до поліції, у якій вказав, що йому погрожували невідомі чоловіки з гранатами. Про це пише ІА «ВолиньPost» із посиланням на публікацію пресслужби Волинської єпархії УПЦ (МП).

Зазначається, що 4 вересня, о 20:30, до будинку, де мешкає настоятель, завітали непрохані гості. Вони не назвалися, але заявили, що є представниками однієї з радикальних організацій. 

Отож, як повідомили в єпархії, візитери прибули із ціллю виселити чоловіка з будинку та почали вимагати документи на будинок.

На відповідь священника, що йому нікуди йти, мовляв, це дім, в якому він проживає законно та звершує богослужіння, а документи взагалі не у нього, молодики вдались до погроз не тільки на адресу родини Мелесів, але й адвоката.

Згодом невідомі наголосили, що вони мають із собою дві гранати та хочуть, щоб усе пройшло мирно.

«Нічого не добившись від священника, молодики поїхали у невідомому напрямку, наголошуючи, що будуть чекати «розумного» рішення від отця Володимира та його сім’ї», – повідомили у пресслужбі єпархії.

Як наслідок, 5 вересня протоієрей Володимир звернувся із заявою до правоохоронних органів за статтею 129 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством).

За словами Володимира Мелеся, у квітні його з родиною вже намагалися виселити із церковного будинку місцевого храму, який перейшов до ПЦУ. А ще раніше, в березні,  невідомі побили неповнолітнього сина священника Василя. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, церква, упц мп, луцьк
В тему