30 Серпня 2019
Новини

Екс-главу НБУ Гонтареву у Великобританії збив автомобіль

Екс-главу НБУ Гонтареву у Великобританії збив автомобіль

Станом на сьогодні Гонтарева перебуває в одній з лікарень Лондона.

Колишню голову Національного банку України Валерію Гонтареву днями збив автомобіль на пішохідному переході у Лондоні, передає «Главком» із посиланням на власні джерела.

За наявною інформацією, станом на сьогодні Гонтарева перебуває в одній з лікарень Лондона. Її життю нічого не загрожує, хоча вона дістала переломи різного ступеню важкості.

Нагадаємо, ексголова НБУ Валерія Гонтарева із жовтня 2018 року живе у столиці Великої Британії, де вона працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки. За словами Гонтаревої, вони разом із сином орендували у Лондоні «маленьку двокімнатну квартиру».

Гонтарева до березня 2018 року очолювала Національний банк України і за її головування відбулась націоналізація найбільшої фінустанови країни «Приватбанку». 

На початку серпня 2019 року Генпрокуратура викликала Гонтареву на допит як підозрювану у справі Курченка. Тоді колишня глава НБУ заявила, що не піде на допит, а слідчих чекає в Лондоні.

Перед цим колишній власник «Приватбанку» Ігор Коломойський в одному з інтерв’ю заявляв, що готовий організувати приліт Гонтаревої в Україну «приватним порядком». У відповідь Гонтарева заявила, що вважає цю заяву олігарха погрозою.

Цього тижня заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов повідомив, що «суд дав санкцію на примусовий привід Гонтаревої на допит у справі про її співучасть у розкраданні та переказі в офшори коштів «Укроборонпрому».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, нбу
В тему