1 Серпня 2019
Новини

У Рівному затримали рейдерів, що вносили зміни у базу Мін'юсту

У Рівному затримали рейдерів, що вносили зміни у базу Мін'юсту

Співробітники Служби безпеки України викрили приватного виконавця та двох державних реєстраторів на незаконній зміні майнових прав в електронних базах Мін’юсту, внаслідок чого справжнім власникам завдано збитки на понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи одного з місцевих комунальних підприємств, за змовою з представниками кримінальних кіл регіону, проводили протиправну перереєстрацію нерухомості.

Посадовці, за винагороду, систематично вносили неправдиві дані до державних баз даних, що сприяло легалізації рейдерських захоплень підприємств та нерухомого майна.

Приватного виконавця правоохоронці затримали в одній із кав'ярень Рівного  під час отримання 34 тисяч гривень другої частини неправомірної вигоди за відчуження нерухомого майна. Загалом за цю оборудку зловмисники отримали 65 тисяч гривень.

У межах відкритого кримінального провадження проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунального підприємства. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили претензійні судові документи та інші докази, що підтверджують неправомірну діяльність групи.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводили під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури спільно зі слідчими Нацполіції.

В СБУ не уточнюють, про яке саме комунальне підприємство йдеться. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему

Останні матеріали