30 Липня 2019
Новини

Сьогодні – День боротьби з торгівлею людьми

Сьогодні – День боротьби з торгівлею людьми

30 липня проголосили Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.

Всі країни світу, будь то країна походження, транзиту або призначення, страждають від торгівлі людьми, передає УНН.

У 2013 році Генеральна Асамблея провела зустріч на високому рівні для оцінки ходу здійснення Глобального плану дій. Держави-члени також прийняли резолюцію A/RES/68/192, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права».

За даними Управління ООН з наркотиків і злочинності, жертвами торгівлі людьми (УНП ООН) продовжують залишатися головним чином жінки і дівчатка. Частка жінок, серед осіб, яких змушують займатися примусовою працею, становить приблизно 35%. У зонах бойових дій та конфліктів ця проблема стоїть найбільш гостро. Згідно з існуючими даними, торгівля людьми відбувається повсюдно, так як кількість переміщених осіб за останні роки зросла майже вдвічі.

Із 2003 року УНП ООН зібрало інформацію про 225 тисяч жертв торгівлі людьми по всьому світу. Відзначається зростання числа таких злочинів. Число злочинців, які отримують тюремні терміни, також зростає. Це пов’язано з досягненнями в методах виявлення і виявлення жертв торгівлі людьми.

У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовні заходи, щоб перемогти це зло. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН, для того щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним з найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей.

Фонд сприяє наданню ефективної допомоги і захисту на місцях жертвам за допомогою надання грантів НУО. Планується, що діяльність Фонду буде, в першу чергу, спрямована на допомогу жертвам збройних конфліктів, а також мігрантам і біженцям.

У вересні 2015 року було ухвалено Порядок денний в галузі сталого розвитку до 2030 року, в якій були поставлені конкретні цілі і завдання по боротьбі з торгівлею людьми. У Порядку денному заявлено про необхідність покінчити з торгівлею дітьми, торгівлею людьми в цілому, а також з насильством що до жінок і дівчат.

Іншою важливою подією стало Засідання високого рівня з питань біженців та мігрантів, на якому була прийнята Нью-Йоркська декларація про біженців та мігрантів. З 19 зобов’язань, зафіксованих у Декларації, три зобов’язання присвячені конкретним заходам по боротьбі з торгівлею людьми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, торгівля людьми
В тему