29 Липня 2019
Новини

Українського туриста в Африці зарізали через рюкзак (фото)

Українського туриста в Африці зарізали через рюкзак (фото)

У Південно-Африканській Республіці вбили українця Івана Іванова, який сам мандрував туристично стежкою в національному парку Столова гора до гостьового будинку в Хаут-бей — передмістя другого за чисельністю міста ПАР Кейптауна.

Найімовірніше, причиною нападу стали рюкзак та інші зниклі речі загиблого, інформує Громадське.

На 44-річного українця 27 липня напали троє зловмисників. Чоловік чинив опір, зав’язалася бійка, внаслідок якої Іванов отримав кілька ударів ножем у груди. Потерпілий помер на місці події від втрати крові. 

Пізніше бандитів помітив місцевий житель, який звернувся до правоохоронних органів. Співробітники поліції дуже швидко затримали одного з нападників, який зізнався у причетності до вбивства.

Крім рюкзака, у 23-річного (за іншою інформацією — 25-річного) Сінає Мпоселва виявили і мобільний телефон Іванова. Чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності й у момент нападу на українця був на достроковому звільненні.

Двох інших нападників все ще розшукують.

Поліція також шукає ножа, яким скоєне вбивство, а влада регіону запевняє, що проведе детальне розслідування та висловила співчуття родини загиблого.

Власники хостелу в Хаут-бей, де зупинявся Іван Іванов, кажуть, що попереджали його не мандрувати самому цим маршрутом, хоча ця стежка і вважається порівняно безпечною. 

Південно-африканська неурядова організація «Community Crime Prevention» провела меморіальну зустріч на місці вбивства та висловила співчуття рідним Івана Іванова, його трьом дітям, дружині та друзям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 місць поблизу Львова, небезпечних для відпочинку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Світ, суспільство, Фото
В тему