28 Червня 2019
Новини

Роздадуть на 500 грн більше обіцяного: кому чекати надбавку до пенсії

Роздадуть на 500 грн більше обіцяного: кому чекати надбавку до пенсії

Кабмін прийняв рішення підвищити пенсії (до 2 тис. грн.) тим українцям з повним стажем, які на даний момент отримують менше зазначеної суми.

Повний стаж: для жінок 30 років, а для чоловіків - 35, пише Обозреватель.

Наприклад, якщо пропрацювати 30 років з мінімальною зарплатою, то на даний момент українці молодші 65 років мають право на виплату в розмірі 1497 грн. Якщо ж є повний стаж і 65 років, згідно із законом пенсія повинна становити не менше 40% мінімальної зарплати - одна тисяча шістсот сімдесят одна грн.

І першим, і другим вже з 1 липня повинні будуть платити 2 тис. грн. Тобто якщо є повний стаж і пенсія нижче 2 тис., її автоматично підвищать до зазначеної суми. А якщо пенсія, наприклад, 2001 грн., її розмір не переглянуть. Всього підвищення, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, торкнеться 2,5 млн осіб.

Відзначається, що на 67 грн підвищать виплати українцям з мінімальними пенсіями. Пенсіонери отримуватимуть як мінімум 1564 грн. Також, якщо українці з мінімальною пенсією мають повний стаж (для жінок - 30, для чоловіків - 35 років), вони мають право і на надбавку в розмірі не менше 1% прожиткового мінімуму. Якщо зараз, наприклад, жінка з 40 роками стажу і мінімальною пенсією може отримувати надбавку в розмірі 149,7 грн, то після першого липня - 156,4 грн.

Українці з максимальними пенсіями отримають надбавку в розмірі 670 грн. Зараз такі виплати отримують не більше 1,9% від загальної кількості пенсіонерів. Якщо до липня це 14,9 тис. грн, то після - 15,6 тис. грн. Найчастіше це ті, хто вийшов на заслужений відпочинок зі спеціальними правами. Наприклад, народні депутати, судді і т. д.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії, пенсії, , пенсії
В тему