24 Червня 2019
Новини

Філарет поскаржився Авакову на «церковне рейдерство»

Філарет поскаржився Авакову на «церковне рейдерство»

Після нещодавно проведеного так званого «собору УПЦ КП» заговорили про рейдерські захоплення і не тільки.

В «Українській православній церкві Київського патріархату» заявляють про «репресії» проти учасників «собору», що відбувся 20 червня, та низку «відверто злочинних дій», пише Українська правда.

Відповідно до повідомлення, ввечері 20 червня з гуртожитку «був виселений студент богословської академії Антон Павленко, якого напередодні за підтримку патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, виключили з академії»: «Павленка навіть не пустили в корпус на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Києва, який юридично належить Київській патріархії».

Також у «УПЦ КП» заявили, що прихильники ПЦУ «рейдерськи захопили приміщення Свято-Феодосіївського монастиря Києва, який має статус ставропігії та напряму підпорядковується Філарету», а також виселили архімандрита Андрія (Маруцака), який взяв участь у «соборі» 20 червня.

«21 червня захоплено приміщення Успенського храму на Пирогощі у Києві, який належить УПЦ КП», – заявляють у Філарета.

«Звертаємося до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням захистити права та свободи вірних УПЦ КП, надати правову оцінку протиправним діям представників ПЦУ, гарантувати невтручання у внутрішнє життя УПЦ КП, унеможливити церковне рейдерство», – йдеться у заяві.

Читайте також:

Філарет провів так званий собор: відкинули Томос і відновили УПЦ КП

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, філарет, церква, церква
В тему

Останні матеріали