23 Червня 2019
Новини

«Пані» вирішила «проблему»: у Польщі тіло заробітчанина-українця викинули в ліс (фото 18+)

«Пані» вирішила «проблему»: у Польщі тіло заробітчанина-українця викинули в ліс (фото 18+)

Спершу роботодавці відмовилися викликати лікаря працівнику з України, у якого стався напад через випари «хімії» на підприємстві. А згодом його виявили мертвим у лісосмузі за 150 км від місця праці.

Перебуваючи на заробітках у Польщі, за загадкових обставин помер 36-річний українець – житель Снятинського району Івано-Франківщини Василь Чорней. На виробництві – у столярній майстерні – заробітчанину стало зле: стався чи то напад епілепсії, чи отруєння випарами лаків і фарб. Та після погіршення самопочуття чоловіка польські роботодавці не стали надавати йому допомогу, а просто вивезли в лісопосадку, передають «Факти» із посиланням на франківський ресурс «Версії».

У загиблого заробітчанина залишилося троє дітей

Українця виявили тільки через кілька днів – мертвим у лісі за 150 кілометрів від місця праці. На тіло випадколво набрели люди. Робочі рукавички на руках трупа наштовхнули польську поліцію на здогад, що то може бути заробітчанин з україни. «Опізнавали» чоловіка усім Facebook: на фото, розміщеному в соцмережі його упізнали інші «гастарбайтери». 

Колеги померлого відзначають, що Василь надихався випарів лаків і фарб у столярці, де працював, і йому стало погано. Заробітчани попросили роботодавців викликати лікаря, однак представник начальства заявила, що вже неробочий час (було близько 17:00) і що сама вирішить проблему. Місцем «вирішення проблеми» і стала лісопосадка поблизу міста Вонгровець.

Польська поліція порушила справу за фактом ненадання допомоги громадянину України, а також за фактом його смерті. Проте, за попередньою інформацією, слідство виключає версію про вбивство і констатують природну смерть.

Роботодавці загиблого вже затримані, проте вони стверджують, що чоловік у них не працював. У розшуку перебуває ще один українець – співробітник майстерні, який міг бути свідком, або навіть співучасником злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, польща, українці у польщі, заробітчани
В тему