19 Червня 2019
Новини

У Міноборони передумали: Зеленський більше не «ухилянт»

У Міноборони передумали: Зеленський більше не «ухилянт»

В Міністерстві оборони України спростували власне ж більш раннє повідомлення про призов Зеленського на військову службу.

Міноборони спростувало інформацію про призов за мобілізацією президента Володимира Зеленського в 2014 – 2015 роках. Таку відповідь на журналістський запит отримали «Української Новини».

Відповідь підписана начальником управління персоналу – заступником начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил Геннадієм Долгашовим. 

Журналісти запросили у Міноборони інформацію про те, чи оголошувався в розшук Зеленський у зв’язку з тим, що він не з’явився до військкомату за повістками для призову за мобілізацією 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року. 

Інформація щодо повісток була оприлюднена прес-службою оборонного відомства 13 квітня поточного року у відповідь на депутатські запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва – «Блок Петра Порошенка»), Тетяни Чорновіл і Михайла Бондаря (обидва – «Народний фронт»). 

У відповідь на запит УН Міноборони підтверджує, що Зеленський перебуває на військовому обліку в Металургійно-Довгинцівському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність «діловод діловодства».

«Військову службу в Збройних силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 2014 – 2015 років не призивався», – сказано у відповіді міністерства.

Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилось, пославшись на те, що це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню.

Нагадаємо, під час передвиборної гонку Міністерство оборони України заявило що Зеленський проігнорував чотири повістки для призову на строкову військову службу в 2014 – 2015 роках. Штаб «Зе»-кандидата отримання цих викликів заперечував. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир зеленський, міністерство оборони
В тему