19 Червня 2019
Новини

«Опіки, пухирі і лихоманка»: лучани вимагають косити борщівник, поки не зацвів

«Опіки, пухирі і лихоманка»: лучани вимагають косити борщівник, поки не зацвів

Жителі Луцька у петиції вимагають у влади діяти із борщівником на випередження.

На сайті Єдиної системи е-петицій активну підтримку отримало колективне звернення «Знищити борщівник Сосновського на території Луцького району до періоду цвітіння». Петиція, створена Русланою Несторук, за шість діб з моменту опублікування назбирала 224 підписів із 300 необхідних.

Жінка вимагає винищити небезпечну багаторічну рослину борщівник на території Луцька та ближніх сіл, доки його жалкі парасольки ще не зацвіли.  Як аргумент авторка перелічує такі негативні наслідки контакту із борщівником:

«Основні шкідливі властивості борщівника Сосновського полягають у тому, що він здатний викликати опіки на шкірі людини. У разі дотику до рослини або потрапляння його соку на шкіру людина не відчує відразу біль, як, наприклад, при контакті з кропивою. Але вже через кілька годин або навіть діб розпочнеться свербіж і почервоніння уражених ділянок шкіри, а потім з’являться пухирі. При сильних опіках підвищується температура, починається лихоманка, з’являються виразки, а після загоєння на їхньому місці ще 2 – 3 роки залишаються темні плями. Ураження борщівником посилюється при сонячному світлі. Але навіть якщо людина доторкнулася до цієї рослини вночі, вже вранці при сонячному світлі будуть з’являтися пухирі».

Посилаючись на інформацію, надану мешканцями Луцька, Несторук перелічує ділянки району, заражені борщівником. За її даними, це Ботанічний сад (у народі – парк Ворошилова, парк біля Слоника);  р-н вул. Львівської; р-н Балка (біля школи); біля річки Сапалаївка; меморіал Вічної Слави; на вул. Володимирській – Омеляник, біля річки; вул. Мамсурова, смт Торчин та на інших територіях. 

Ініціаторка петиції звертається до місцевої влади з проханням вжити заходи і знищити борщівник до цвітіння, адже це «небезпечно для наших жителів».  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, борщівник, луцьк
В тему

Останні матеріали