13 Червня 2019
Новини

Які фрукти і ягоди треба їсти з насінням

Які фрукти і ягоди треба їсти з насінням

Здавалося б, коли їси фрукти або ягоди, кісточки потрібно випльовувати - це аксіома. А ось останні дослідження вчених похитнули це непорушне правило. Аж надто багато корисних речей знайшли вони в кісточках деяких плодів, щоб їх знову по-звичці коштувало викинути.

Про це пишуть Контракти.

Можливо, потрібно переглянути звички і почати їсти солодкі плоди по-новому, разом з кісточками?

Гранат

Як правило, саме наявність дрібних кісточок стає вирішальним в питанні, купити гранат чи ні. Так ось тепер ваше «швидше, немає» перетвориться в «швидше, так!»: Вчені довели, що в складі насіння багато поліфенолів і дубильних речовин. Ці речовини важливі для здоров'я серця і лікування раку. А що входять до складу антиоксиданти підвищують виживаність здорових клітин і викликають смерть ракових.

Оливки

Оливкові кісточки вважаються хорошими сорбентами, які очищають організм від токсинів. Фахівці рекомендують протягом місяця з'їдати близько 15 оливок з кісточками, і це буде відмінна профілактика утворення каменів в нирках і жовчному міхурі.

Диня

Звичайно, розрізати диню так, як кавун заради того, щоб з'їсти її з корисними косточкамі- зовсім незручно. Однак, варто, після того як насіння видалені з дині, варто зберегти їх і використовувати в їжу. У насінні є білок, калій, вітамін А і фосфор.

До речі, якщо їх з'їсти, не розжовуючи, то вони нададуть тільки послаблюючий ефект, а якщо їх все ж розгризти, то в організм потраплять цінні харчові ферменти, корисні при розладі шлунка.

Цитрусові

Виявляється, насіння лимона або лайма можуть стати заміною аспірину і допомогти при головному болю. Пояснюється це наявністю в їх складі саліцилової кислоти, тому якщо розболілася голова, розгризаючи пару насіння і проблема піде. Що стосується насіння апельсина, то в них знаходиться багато вітаміну В17, який важливий для боротьби з раком і грибковими захворюваннями.

Виноград

У м’якоті винограду знаходиться велика кількість ресвератрола - речовини, що допомагає в боротьбі з раком, що зміцнює роботу серцево-судинної системи і знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. А в кісточках винограду цієї речовини - набагато більше, згідно з останніми дослідженнями.

Калина

При можливості обов'язково з'їжте кілька ягід калини, що не випльовуючи кісточки, оскільки вони вважаються відмінним природним очищувачем організму. Насіння калини насичують корисними речовинами, нормалізують мікрофлору кишечника і позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Крім цього, вони зменшують набряклість, проводять чистку організму і звільняють нирки і сечовий міхур від каменів і піску. Рекомендується щодня з'їдати по 10 шт.

Яблука

У насінні стиглих плодів міститься велика кількість вітаміну Е і йоду, так, досить з'їсти 6-7 зерняток, щоб забезпечити денну норму. Крім цього, яблучні насіння позитивно впливають на діяльність мозку і підвищують тонус організму. Однак, з яблучними насінням варто бути обережними, у великій кількості вони можуть привести до отруєння.

Ківі

«У чому проблема, кому прийде в голову вичищати дрібні чорні насіння ківі?» - скажіть ви і матимете рацію. Цей плід ми і так їмо з насінням. І що ж отримуємо? У складі ківі багато вітаміну Е і омега-3 жирних кислот. Доведено, що при регулярному вживанні ківі з насінням можна забути про таку проблему, як набряклість очей.

Фініки

Дослідження показали, що в кісточках фініків навіть більше білка і жирів, ніж в м'якоті. До того ж в них міститься велика кількість мінералів, наприклад, селену, міді, калію і магнію. Недарма в народній медицині порошок з фінікових кісточок використовують для лікування розладів шлунково-кишкового тракту і різних запалень.

Кавун

Складно знайти людину, яка їсть кавун разом з кісточками, і це велика помилка. Вчені довели, що в них міститься багато заліза і цинку, причому в биодоступной формі, тобто засвоюється 85-90%. А ще в насінні є клітковина і білок. Кісточки корисні для регуляції рівня цукру в крові і поліпшення стану шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хітовий лук: як і з чим правильно носити велосипедки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, здоровий спосіб життя, цікаво знати
В тему